Integratie in een dag, controleer of het voor u mogelijk is!

Controleer met het onderstaande formulier zelf of je integratie gebouwd kan worden in een dag. Heb je vragen of zijn er dingen onduidelijk? laat het weten.

En als je er helemaal niet uitkomt kun je altijd een gratis remote integratie coaching sessie boeken. Zeker voor grote integratie projecten is dit een aanrader.

Succes!

  Wat is het belangrijkste doel van de integratie?

  Het is niet strikt noodzakelijk om dit te weten om de integratie te ontwikkelen. Maar het zal het onwikkelen zeker versnellen als alle betrokkenen (bijvoorbeeld ontwikkelaars) weten waarom de integratie gemaakt wordt.

  Zijn de bronvelden duidelijk?

  Weet u welke gegevens u van uw bronsysteem naar een doelsysteem wilt verzenden? Een lijst met velden voldoet hier prima. Bijvoorbeeld: naam, adres, huisnummer. Het zou nog beter zijn als je weet wat voor soort gegevens er in de velden zitten. Naam - tekst, Adres - tekst, Huisnummer - geheel getal.

  JaNeeGedeeltelijk

  Zijn de velden voor Bestemming leeg?

  Wat levert de bronvelden op, en levert ook de bestemmingsvelden op. Zijn ze duidelijk? Is het duidelijk om wat voor soort gegevens het gaat?

  JaNeeGedeeltelijk

  Zijn de toewijzingen tussen bron- en bestemmingsvelden duidelijk?

  Maak duidelijk naar welke bestemmingsveldgegevens uit bronvelden moeten worden verplaatst. Soms moeten gegevens worden getransformeerd. Bijvoorbeeld wanneer Gewichtsgegevens aan de bronzijde worden geregistreerd in kilogram (kg) en gewicht op het bestemmingsveld wordt geregistreerd als gram (g)

  JaNeeGedeeltelijk

  Is integratietiming duidelijk?

  Wanneer wilt u de gegevens van de ene naar de andere kant verzenden? Dit kunnen dagelijkse of wekelijkse of bepaalde weekdagen zijn. Elk schema dat u maar kunt bedenken. Meer geavanceerde integraties vereisen dat gegevens moeten worden verzonden op basis van bepaalde voorwaarden in de gegevens zelf: bijvoorbeeld wanneer Name = "John", stuur de gegevens dan van bron naar bestemming.

  JaNeeGedeeltelijk

  Zijn Test API's klaar en beschikbaar?

  Om er zeker van te zijn dat alles werkt, moeten (test) api's beschikbaar zijn. Dit betekent dat je in kunt loggen op een gebruik van APi's. Het maakt niet uit wat voor soort API het is: een JSON- of XML REST-webservice, SOAP-webservice, XML, CSV, Excel of een ander gestructureerd tekstgegevensformaat via FTM, fileshare, Database etc. Toegang is nodig tot de API en duidelijke documentatie moet beschikbaar zijn.

  JaNeeGedeeltelijk